Home Machiaj Machiaj simplu de seară și pentru zi

Machiaj simplu de seară și pentru zi

de Clair
Machiaj simplu

Tutorial pentru machiaj simplu pentru acelea dintre voi care vă machiați rar sau preferați un make-up subtil, care să vă accentueze trăsăturile naturale ale feței.

Un machiaj simplu nu înseamnă banalitate sau lipsă de interes, ci presupune obținerea unor rezultate maxime depunând eforturi minime. Așadar, într-un timp destul de scurt, fără a folosi prea multe tehnici, ajutându-vă de un strict necesar de produse de machiaj puteți obține un look impresionant.

Un machiaj simplu este compromisul perfect dintre frumusețea unui make-up și comoditatea femeilor care au o viață din ce în ce mai aglomerată. Astfel, atunci când timpul nu este altceva decât un factor de presiune, iar femeia își va dori mereu să arate ca scoasă din cutie, un tutorial pentru machiaj simplu bine realizat va fi opțiunea cea mai bună. Iată ce trebuie să aveți în vedere atunci când realizați un astfel de make-up:

  • Efort minim – un tutorial pentru machiaj simplu nu este deloc solicitant, așa că efortul depus pentru realizarea acestuia este minim. Un make-up simplu nu presupune stăpânirea unor tehnici complexe sau deprinderea anumitor cunoștințe mai avansate. Acesta este motivul pentru care veți obține un efect satisfăcător fără a face vreun efort suplimentar. Tot ce aveți de făcut este să aplicați un machiaj cât mai soft, dar care să vă scoată în evidență trăsăturile.
  • Nu aveți nevoie de multe produse – spre deosebire de machiajul de seară sau cel de mireasă, unde produsele folosite sunt numeroase și destul de costisitoare, pentru realizarea unui machiaj simplu nu va trebui să faceți prea multe achiziții. De cele mai multe ori, un tutorial pentru machiaj simplu presupune folosirea a cât mai puține produse de machiaj, existând condiția ca acestea să fie de foarte bună calitate. De asemenea, pentru un produs de make-up se pot găsi întrebuințări multiple: un ruj poate fi folosit și pe post de blush, de exemplu, dacă are o nuanță adecvată. Pentru un make-up simplu este suficient să aveți o paletă mixtă, cu farduri pentru pleoape și pentru obraz, o pudră, un fond de ten, un rimel și un creion de sprâncene, câteva nuanțe de ruj și câteva pensule. Un astfel de kit nu trebuie să îi lipsească niciunei femei.
  • Accentul cade pe rutina de îngrijire – dacă în cazul unui machiaj mai complex diferitele afecțiuni ale tenului puteau fi acoperite cu corector și fond de ten, când vine vorba de un tutorial pentru machiaj simplu, îngrijirea feței este extrem de importantă. Cu cât fața se bucură de o îngrijire mai atentă, corespunzătoare, cu atât aspectul acesteia va fi mai uniform, mai neted și mai plăcut. În cazul în care vă confruntați cu diferite afecțiuni ale pielii, un make-up simplu nu va putea estompa întru totul aspectul neplăcut al acestora. Chiar și așa, un astfel de machiaj se recomandă persoanelor care urmează diferite tratamente dermatologice.

machiaj simplu de seara

Etapele unui tutorial pentru machiaj simplu

Într-un tutorial pentru machiaj simplu există câteva etape fundamentale care trebuie respectate, dar acestea pot fi adaptate de fiecare în parte, după propriile nevoi și preferințe. De asemenea, în funcție de rezultatul pe care îl doriți, puteți adăuga sau omite anumiți pași. Iată care sunt etapele unui tutorial pentru machiaj simplu:

  1. Machiajul tenului

Spre deosebire de machiajul complex, de ocazie, în care tenul trebuie uniformizat chiar și cu riscul de a părea încărcat, într-un tutorial pentru machiaj simplu pe ten nu se aplică prea multe produse. Dacă sunteți fericitele posesoare ale unui ten curat, fără imperfecțiuni, puteți să nu aplicați niciun fel de produs pentru machiajul feței. Totuși, BB cream-ul și CC cream-ul sunt ideale pentru realizarea unui tutorial pentru machiaj simplu. Dacă aveți timp și disponibilitate, puteți aplica și un fond de ten, cu condiția ca acesta să fie lejer de purtat și să nu încarce tenul.

Când vine vorba de machiaj simplu, nu se recomandă conturarea feței, decât dacă aveți zone problematice (fruntea lată, de exemplu). Nici iluminatorul sau blush-ul nu sunt produse must-have în make-upul simplu. Uniformizarea nuanței tenului este singurul efect pe care îl puteți obține printr-un machiaj simplu. Totuși, dacă vreți mai multă prospețime pe ten, puteți aplica puțină culoare în obraji, iar dacă nu vreți să investiți într-o trusă de make-up mai vastă, un ruj cremos, sidefat, în culoarea piersicii sau chiar și roz, poate fi o opțiune la îndemână.

  1. Machiajul ochilor

În orice fel de make-up, ochii trebuie foarte bine scoși în evidență, fapt ce ține foarte mult și de nuanța acestora. Așadar, alegeți câteva farduri care să vi se potrivească sau chiar o paletă de culori cu care să vă jucați. Dat fiind că este vorba despre un tutorial pentru machiaj simplu, baza sau primer-ul pot fi omise din machiajul ochilor. Astfel, fardurile de pleoape pot fi aplicate direct peste fondul de ten sau peste pudra matifiantă. Veți avea nevoie de o pensulă mică și dură care să vă confere precizie în aplicarea culorilor, dar și de o pensulă pufoasă cu care să amestecați nuanțele și să estompați liniile inestetice.

Aplicați fardurile preferate și conturați ochii. Dacă doriți, puteți folosi un creion dermatograf cu care să creați efectul de profunzime al privirii. Cu un astfel de creion puteți crea și celebra linie cat eye sau îl puteți aplica pe linia apei. Nu mai trebuie decât să rimelați genele și veți obține un rezultat impresionant. Astfel, un tutorial pentru machiaj simplu poate fi realizat într-un timp scurt, cu un minimum de efort, fără tehnici complicate sau produse extravagante.

  1. Buzele

Pentru un tutorial pentru machiaj simplu complet va trebui să acordați o atenție deosebită buzelor. Acestea trebuie să completeze foarte bine machiajul per ansamblu. Puteți aplica un balsam de buze hidratant, un luciu de buze, rujuri cremoase în tot felul de nuanțe sau rujuri mate, dacă vă doriți un plus de rezistență. Pentru a vă asigura că buzele vor avea volum și o formă perfectă, puteți folosi un creion pentru contur. Rezultatele unui tutorial pentru machiaj simplu sunt impresionante și foarte ușor de adaptat, astfel că se vor potrivi într-o mulțime de situații…

Tutorial video pentru machiaj simplu

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..