Home Machiaj Machiaj profesional: etape și pași esențiali

Machiaj profesional: etape și pași esențiali

de Clair
Machiaj profesional

Tutorial pentru machiaj profesional care va avea rezultate impresionante ca la salon.

Un machiaj profesional este realizat de un make-up artist sau o persoană care are cunoștințe solide în acest domeniu. Chiar și așa, dacă folosiți produse de calitate, aveți puțină îndemânare și vă ghidați după un tutorial pentru machiaj profesional explicit, veți putea obține un rezultat satisfăcător, asemenea celui realizat la salon.

machiaj de seara profesional

Aspecte generale

Realizarea unui make-up perfect poate părea dificilă, mai ales că este nevoie de stăpânirea unor tehnici și cunoștințe esențiale. De asemenea, produsele și ustensilele folosite trebuie să fie de foarte bună calitate, iar etapele unui machiaj complet trebuie respectate cu strictețe. Iată care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când vine vorba de realizarea unui tutorial pentru machiaj profesional:

 • Îngrijirea feței – pentru ca machiajul aplicat să arate foarte bine, să reziste și să vi se potrivească, este foarte important ca fața să fie bine îngrijită. Dacă nu aveți o rutină de îngrijire a feței, este momentul să vă stabiliți una. Căutați produse care să vi se potrivească și care să vă satisfacă nevoile. De asemenea, acordați o atenție sporită curățirii și hidratării feței. Este ideal să folosiți exfoliant cel puțin o dată pe săptămână pentru a îndepărta reziduurile și porțiunile de piele moartă.
 • Aplicarea machiajului – un tutorial pentru machiaj profesional nu poate fi realizat fără îndemânare și multă atenție. Este ideal ca aplicarea machiajului să se facă într-un timp potrivit, fără grabă și alte perturbări. De asemenea, este bine să testați în prealabil produsele pe care vreți să le folosiți într-un tutorial pentru machiaj profesional, astfel încât să vă obișnuiți cu acestea, să stabiliți care vă plac și care nu.
 • Evidențierea trăsăturilor naturale – un make-up reușit este acela care scoate în evidență trăsăturile naturale ale feței, dar le și sculptează, le completează. Dacă anumite detalii ale feței voastre vă nemulțumesc, le puteți acoperi sau diminua cu ajutorul machiajului. Chiar și așa, un tutorial pentru machiaj profesional bine realizat este acela în care trăsăturile naturale ale feței sunt frumos evidențiate.
 • Produse de calitate – este imposibil să obțineți un machiaj profesional folosind niște produse de o calitate îndoielnică, astfel că, va fi nevoie să investiți în produse de make-up de foarte bună calitate, lucru valabil și pentru produsele de curățare și îngrijire a feței. Demachiantul, crema hidratantă, crema de ochi, primer-ul, fondul de ten, fardurile, pudrele sau rujurile, toate trebuie să fie de calitate, rezistente și potrivite pentru tipul vostru de ten, pentru fizionomia voastră. Același aspect trebuie avut în vedere când vine vorba de pensule și bureței. Acestea trebuie să fie într-o stare perfectă, curățate cu regularitate. De asemenea, într-un tutorial pentru machiaj profesional se recomandă ca pensulele folosite pentru față să fie din păr natural, iar cele pentru ochi, din păr sintetic.

machiaj profesional pas cu pas

Etape și pași esențiali

Pentru a obține un make-up cât mai aproape de perfecțiune, trebuie să respectați niște etape esențiale, dar și niște reguli simple, general valabile în domeniul machiajului. De asemenea, acești pași pot fi adaptați de la o persoană la alta în funcție de preferințele și nevoile fiecăreia. Iată cum se realizează un tutorial pentru machiaj profesional:

 1. Niciun tutorial pentru machiaj profesional nu poate fi realizat fără o rutină de curățare anterior stabilită. Așadar, se curăță foarte bine întreaga față folosind o spumă sau un gel de curățare. Aveți grijă să alegeți un produs cât mai delicat cu pielea voastră, care să nu conțină acizi sau substanțe care v-ar putea provoca iritații. Zona ochilor trebuie curățată cu mare grijă, căci aceasta este foarte sensibilă. După curățarea în profunzime, aplicați o cremă hidratantă și masați până când aceasta intră foarte bine în piele.
 2. Pentru a realiza un tutorial pentru machiaj profesional cât mai curat și mai reușit, se recomandă să începeți cu machiajul ochilor și nu cu cel al feței. Așadar, conturați sprâncenele, umpleți golurile și pieptănați-le pentru a părea naturale și frumos îngrijite. Fie că alegeți un fard pentru sprâncene, fie că optați pentru un produs de tip gel, este ideal să folosiți o pensulă unghiulară, destul de dură și subțire, astfel încât să puteți sculpta frumos sprâncenele.
 3. Pentru un make-up curat și rezistent, este bine să aplicați un primer pentru ochi sau o bază pentru fard. În acest fel uniformizați zona ochilor, iar machiajul va arăta mai bine. Dacă aveți un ten predispus secrețiilor de sebum, matifiați zona ochilor cu o pudră translucidă. Puteți trece la aplicarea fardurilor abia după ce v-ați hotărât asupra nuanțelor pe care le veți folosi, dar și asupra tehnicii. În general, un tutorial pentru machiaj profesional indică tehnica ombre sau pe cea cut crease ca fiind cele mai populare și mai ușor de purtat.
 4. Aplicați fardurile folosind pensule mici, pufoase, ascuțite, dure și moi, în funcție de ceea ce doriți să obțineți. Estompați liniile dure și aveți grijă la fardurile care au foarte mult fall out, căci acestea își pierd foarte rapid din pigmentație.
 5. Aplicați iluminator sub sprâncene, în zona arcadei, dar și în colțul intern al ochiului.
 6. Într-un tutorial pentru machiaj profesional, tenul este partea cea mai complexă, care necesită cea mai multă atenție și răbdare. Aplicați un primer pentru față dacă vă doriți un machiaj care să reziste pe parcursul mai multor ore. Aplicați un fond de ten în textura și nuanța care vi se potrivesc. Dacă aveți tenul uscat, va trebui să aplicați un fond de ten hidratant, iar dacă aveți tenul gras, un fond de ten cu finish mat este ceea ce aveți nevoie. Aplicați o pudră translucidă sau colorată, în funcție de ce efect vă doriți.
 7. Conturați fața și iluminați punctele cel mai înalte ale acesteia. Sculptați pomeții, nasul și fruntea. Asigura-ți-vă că fixați produsele cremoase cu produse prăfoase.
 8. Pentru un tutorial pentru machiaj profesional cât mai complet, aplicați un ruj care să completeze paleta de culori folosită deja…

Tutorial video pentru machiaj profesional

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..