Home Machiaj Machiaj ochi albaștri pas cu pas

Machiaj ochi albaștri pas cu pas

de Clair
Machiaj ochi albastri

Un machiaj ochi albaștri va contrasta cu personalitatea celei care poartă make-upul.

Se spune despre oamenii cu ochi albaștri că sunt firi extrem de competitive și impunătoare, dar, contrar acestor trăsături, femeile cu ochi albaștri preferă să poarte machiaje cât mai naturale, căci acestea le scot în evidență cel mai bine fizionomia și culoarea ochilor.

Ce culori folosim într-un tutorial pentru machiaj ochi albaștri?

Ochii albaștri nu au, de cele mai multe ori, nevoie să fie scoși în evidență, pentru că aceștia sunt deosebiți și ușor de remarcat mulțumită culorii naturale a irisului. Chiar și așa, un machiaj ochi albaștri are la bază câteva culori care să completeze și să accentueze cromatica naturală. Fie că aveți ochii de un albastru foarte deschis, fie că sunt albaștri-verzui sau de un albastru mai închis, apropiat de cel marin, este foarte important să știți ce culori se potrivesc cu ochii voștri într-un machiaj:

 • Alb – nuanțele de alb mat, alb sidefat, alb perlat sau alb murdar se vor potrivi foarte bine pentru un machiaj ochi albaștri. Acestea semnifică puritate și arată foarte bine dacă sunt asociate cu nuanțe de albastru. Totuși, dacă ochii voștri sunt de un albastru mai rece, folosiți nuanțe de alb cu moderație, astfel încât contrastul să nu fie prea mare.
 • Arămiu – nuanțele care sunt ușor gălbui, portocalii sau roșcate arată foarte bine pe pleoape, mai ales dacă sunt sidefate. Acestea se potrivesc cu albastrul ochilor și le conferă prospețime printr-un contrast subtil, dar de efect.
 • Auriu și argintiu – sunt nuanțe care emană eleganță și rafinament, astfel că trebuie folosite în machiaje mai speciale, de ocazie. La machiajul ochilor albaștri, auriul și argintiul sunt nuanțe care trebuie aplicate pe centrul pleoapei mobile, căci astfel se creează proporții bine definite.
 • Culori închise – tonurile de maro, albastru și negru nu puteau lipsi dintr-un machiaj ochi albaștri. Aceste culori sunt folosite pentru a crea umbre, dar și pentru a conferi volum și profunzime privirii.

Machiaj ochi albastri pas cu pas

Sfaturi pentru un machiaj ochi albaștri perfect

Dacă aveți ochii albaștri și nu vă machiați prea des pentru că nu știți ce tehnici, produse și culori implică un machiaj ochi albaștri reușit, acest articol vă vine în ajutor. Veți găsi aici unele dintre cele mai utile sfaturi în materie de make-up, dar și idei care să vă inspire pentru look-urile viitoare. Iată ce trebuie să știți despre machiaj ochi albaștri:

 • Dat fiind faptul că irisul are o culoare vibrantă, toată atenția se va concentra, din start, în zona ochilor. Astfel, machiajul trebuie să fie unul adecvat și să contrasteze acolo unde este cazul. Spre exemplu, dacă aveți ochii de un albastru foarte deschis, se recomandă să purtați nuanțe mai tari pe pleoape, iar dacă aveți ochii de un albastru intens, este ideal să purtați culori din gama celor neutre.
 • Nu mizați pe un make-up minimalist, căci ochii albaștri trebuie evidențiați cu foarte mare atenție. Nu este suficient să aplicați un fard neutru și o linie de tuș, mai ales dacă vă doriți un efect deosebit. Nu trebuie să vă fie teamă să experimentați diferite tehnici și stiluri de machiaj!
 • Pentru a obține un machiaj ochi albaștri perfect, se recomandă să nu uitați de make-upul feței sau al buzelor. Acestea trebuie să încadreze foarte frumos ochii, iar aceste zone să se completeze reciproc. Dacă purtați un machiaj mai soft pe pleoape, contrastați prin aplicarea unui ruj mai puternic, spre exemplu.
 • Folosiți produse și nuanțe care vă sunt pe plac și care vi se potrivesc. Chiar dacă auriul și argintiul se potrivesc foarte bine pe ochii albaștri, dacă nu vă simțiți confortabil cu ele și credeți că nu vă reprezintă, mai bine nu le aplicați. Același lucru este valabil și când vine vorba de produse (texturi, culori, formule).

Cum se realizează un machiaj ochi albaștri corect?

Deși sunt foarte multe cunoștințe care trebuie aprofundate când vine vorba de make-up, un machiaj ochi albaștri poate fi realizat de oricine are puțină îndemânare și creativitate. Nu trebuie să experimentați machiaje complexe de la început, ci doar să vă scoateți în evidență trăsăturile naturale ale feței cu ajutorul produselor de machiaj:

 • Un machiaj ochi albaștri începe prin pregătirea feței și a ochilor. Curățați foarte bine întreaga față, aplicați o cremă hidratantă și un primer eficient care să vă asigure durabilitatea machiajului. Acordați o atenție sporită zonei ochilor, căci aceasta are tendința de a se usca foarte rapid.
 • Începeți machiajul cu zona ochilor, pentru a evita „murdărirea” machiajului cu farduri și alte produse prăfoase. Conturați sprâncenele în nuanța potrivită și aplicați o bază de machiaj pe pleoape. Puteți folosi și anticearcăn.
 • În continuare, pentru un machiaj ochi albaștri complet, se vor aplica fardurile, folosind atât pensule pentru precizie, cât și pentru blending. Aplicați nuanțele, respectând forma ochilor și sculptând acolo unde aveți nevoie. Stabiliți o formă „ideală” pe care să o conferiți ochilor voștri, dar să nu vă îndepărtați de cea naturală. Iluminați colțul intern al ochilor și zona arcadei, sub sprânceană.
 • Dacă simțiți nevoia, puteți aplica tuș la baza genelor, glitter pe pleoapa mobilă sau un creion dermatograf pe linia apei.
 • După ce ați finalizat machiajul ochilor, puteți trece la cel al tenului. Aplicați un fond de ten în nuanța potrivită și cu o textură satisfăcătoare pentru pielea voastră. Conturați pomeții, nasul, fruntea și bărbia. Aplicați iluminator pe punctele cele mai înalte ale feței. Nu uitați să aplicați blush în obraji, căci acesta va da o prospețime plăcută tenului.
 • Exfoliați și hidratați buzele, apoi aplicați un ruj în nuanța pe care o preferați. Puteți folosi rujuri cu textură lichidă sau cremoasă, cu finish mat sau lucios, în funcție de cum doriți. Aveți grijă ca nuanța de pe buze să se potrivească cu restul machiajului.
 • După toate aceste etape veți obține un machiaj ochi albaștri perfect…

machiaj smokey eyes ochi albastri

machiaj de seara ochi albastrimachiaj pentru ochi albastrimachiaj ochi albastri machiaj deosebitmachiaj de zi ochi albastrimachiaj mireasa ochi albastri

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..