Home Machiaj Machiaj smokey eyes care poate fi făcut de oricine

Machiaj smokey eyes care poate fi făcut de oricine

de Clair
Machiaj smokey eyes

mMachiaj smokey eyes pentru femeile pline de personalitate cărora le place să poarte machiaj intens. Faceți-vă comode și savurați acest articol care vă este destinat!

Machiaj smokey eyes care intensifică foarte mult privirea și poate spune multe despre personalitatea celei care îl poartă, mai ales că, de regulă, acest machiaj trebuie asortat, în primul rând, cu atitudinea.

De asemenea, dacă obișnuiți să purtați machiaje naturale, în culori neutre și încă nu aveți curajul să purtați ceva mai evident, în cele ce urmează veți descoperi cât poate fi de fascinant un tutorial pentru machiaj smokey eyes.

Machiaj smokey eyes negru si argintiu

Ce trebuie să știi despre un machiaj smokey eyes?

Machiajul smokey își are originile în anii ’20, vremuri în care femeile încercau din greu să fie cât de cât egale cu bărbații. Acest machiaj a fost o formă de frondă, dată fiind extravaganța sa. Cu toate că a fost primit cu reticență în rândul reprezentantelor sexului frumos, machiajul smokey eyes și-a menținut prestanța de-a lungul timpului, ajungând să fie o adevărată tehnică a make-upului, chiar și în zilele noastre. Iată ce trebuie să știi despre un tutorial pentru machiaj smokey eyes:

 • Fără compromisuri – când vine vorba de un tutorial pentru machiaj smokey eyes reușit, nu este loc de compromisuri: fie îl porți, fie nu, fie îți place, fie nu. Nu există jumătăți de măsură, ba, mai mult, tehnica smokey este destul de radicalistă în domeniul make-upului. Ca drept dovadă, aceasta se bazează rareori pe variații sau combinații de culori.
 • Fără culori vii – unul dintre principiile de bază ale machiajului smokey este acela că negrul și culorile închise domină cromatica întregului look. Nu veți putea folosi niciodată roz pudrat sau corai într-un machiaj smokey eyes. De asemenea, este ideal să folosiți farduri cu textură mată pentru realizarea unui astfel de make-up, căci cele sidefate sunt greu de integrat și combinat.
 • Nu este un machiaj pentru oricine – dacă vă doriți să realizați un tutorial pentru machiaj smokey eyes, este bine să vă gândiți dacă acesta vă reprezintă. Fiind un machiaj vibrant, care emană putere, stabilitate și chiar excentricitate, smokey eyes trebuie să fie într-o perfectă concordanță cu personalitatea celei care îl poartă.
 • Nu este un machiaj de zi cu zi – în cazul în care credeți că un tutorial pentru machiaj smokey eyes poate fi realizat zilnic, astfel încât să fie purtat și acasă, și la locul de muncă, și la ieșirile cu prietenii, vă înșelați. Un astfel de machiaj trebuie purtat doar la anumite ocazii și evenimente, mai ales că trebuie să fie în conformitate cu ținuta, postura și atitudinea.

cum se face un machiaj smokey eyes

Sfaturi și tehnici

Este bine cunoscut faptul că un make-up smokey eyes nu este deloc simplu de obținut, așa că va trebui să aveți destulă îndemânare, dar și creativitate pentru a-l realiza. De asemenea, dacă nu stăpâniți tehnicile esențiale de blending sau de aplicare și estompare a fardurilor, să nu vă grăbiți să realizați un astfel de machiaj. Este nevoie de multă practică până veți obține un smokey eyes fără de cusur. Pentru ca un tutorial pentru machiaj smokey eyes să iasă perfect, iar rezultatul final să fie cât mai mulțumitor, este ideal să țineți cont de câteva sfaturi și tehnici, precum:

 • Zona ochilor este extrem de sensibilă, motiv pentru care aceasta trebuie îngrijită și protejată pe cât posibil. Înainte de a aplica machiaj, curățați și hidratați bine această zonă, eliminați orice fel de impuritate. Aplicați o bază pentru ochi, astfel încât nuanțele folosite să aibă o pigmentație mai bună și aderență pe pleoape.
 • Nu folosiți doar negru, deși un tutorial pentru machiaj smokey eyes se bazează pe această nonculoare atât de puternică și dramatică. Este ideal ca pentru un astfel de machiaj să aplicați una sau mai multe nuanțe de tranziție din care să formați umbre și puncte de lumină. Spre exemplu, puteți începe prin aplicarea unui nude închis sau a unui maro deschis pe întreaga suprafață a pleoapei. Apoi, cu ajutorul unei palete vaste de farduri mate, închise la culoare, creați un smokey intens perfect.
 • Pentru ca un tutorial pentru machiaj smokey eyes să iasă foarte bine, nu trebuie să uitați nici de gene și sprâncene. Acestea trebuie să aibă formă și volum, dar să nu fie accentuate la extrem. De asemenea, nu este indicat să aplicați fard sau produse de tip gel negru pe sprâncene, ci nuanțe mai închise sau mai deschise de maro.
 • Machiajul feței vine ca o completare pentru îndrăznețul smokey eyes. Tenul trebuie să arate impecabil și să fie frumos conturat. Aplicați un fond de ten potrivit, folosiți un contur mai evident și aplicați iluminator pe punctele cele mai înalte ale feței. Nu uitați să aplicați un ruj potrivit pe buze, iar în acest caz se recomandă să nu folosiți nuanțe de roșu aprins, mai ales că atât zona ochilor, cât și cea a buzelor vor atrage foarte mult atenția.

Cum se realizează un tutorial pentru machiaj smokey eyes?

Un tutorial pentru machiaj smokey eyes este greu de realizat, mai ales dacă vă numărați printre începătoare în materie de make-up. Chiar și așa, această tehnică este foarte populară, apreciată și merită învățată. Odată ce veți ajunge să o stăpâniți foarte bine, veți putea crea machiaje smokey impresionante. Iată care sunt pașii esențiali pentru acest make-up:

 • Aplicați o bază pentru ochi, astfel încât fardurile să adere bine pe pleoape. Conform oricărui tutorial pentru machiaj smokey eyes, este ideal ca, înainte de aplicarea produselor, zona ochilor să fie intens hidratată.
 • Începeți machiajul prin aplicarea unui fard mai neutru (nude, maro, brun roșcat, albastru marin etc.). Acesta trebuie estompat foarte bine pe pleoapa mobilă, dar și pe cea de jos. Acesta este momentul în care începe să se definească forma ochiului și, totodată, a machiajului.
 • Aplicați, în ordinea culorilor (de la cele mai deschise, la cele mai închise) toate fardurile mate. Aveți grijă să urmați forma stabilită inițial și să folosiți pensulele potrivite (mici și dure, pentru precizie, la aplicare; mari și pufoase pentru estompare).
 • Machiați ambele pleoape și conferiți luminozitate colțului intern. Dacă simțiți nevoia, puteți aplica la baza genelor și un eyeliner gel sau un creion dermatograf…

Rimelați genele sau aplicați gene false și gata, obțineți un tutorial pentru machiaj smokey eyes perfect!

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..