Home Machiaj Machiaj ochi verzi: culori care scot în evidență ochii verzi

Machiaj ochi verzi: culori care scot în evidență ochii verzi

de Clair
Machiaj ochi verzi

Tutorial pentru un machiaj ochi verzi care să vă scoată în evidență nuanța ochilor și întreaga fizionomie.

Un tutorial machiaj ochi verzi trebuie să țină cont de forme, tehnici, texturi și cromatică, mai ales că pot exista și combinații nefericite, în care ochii verzi să nu fie scoși în evidență așa cum merită.

Se spune că persoanele cu ochii verzi sunt foarte misterioase, dar charismatice, sunt sincere și foarte geloase. Toate acestea însă nu vă împiedică să purtați machiaje inspirate, care să vă reprezinte.

machiaj de zi ochi verzi

Ce culori folosim pentru un machiaj ochi verzi?

În prima fază, machiajul ochilor verzi poate părea dificil din punctul de vedere al cromaticii, căci o astfel de nuanță puternică poate fi destul de greu de combinat. Chiar și așa, cu cât vă cunoașteți mai bine preferințele, cu atât va fi mai ușor să realizați un make-up perfect. În general, pentru un  machiaj ochi verzi se folosesc culori vibrante, care să completeze verdele ochilor, dar fără să creeze contraste prea mari.

  • Nuanțe pastelate – roz, galben și albastru pastelat. Sunt culori de poveste, foarte romantice, care pot evidenția într-un mod discret, dar eficient, nuanța ochilor. În general, aceste culori sunt foarte potrivite pentru acelea dintre voi care aveți ochii de un verde deschis, spre turcoaz.
  • Maro închis, brun roșcat – sunt culori calde care pot pune foarte bine în evidență nuanța ochilor în machiajul ochi verzi. Aceste culori sunt foarte potrivite pentru persoanele care au ochii mai închiși la culoare, de un verde smarald.
  • Vișiniu, roșu, mov – dacă aveți ochii verzi și nu știți ce nuanțe să aplicați pe pleoape pentru a vă intensifica privirea, trebuie să știți că nuanțele de roșu, de la cele mai aprinse și până la cele închise, care duc înspre vișiniu și mov, vă vor ajuta să obțineți un look deosebit.
  • Auriu – pentru machiajele de ocazie sau dacă, pur și simplu, vă doriți un look mai glamorous, nu trebuie decât să adăugați puțin auriu pe pleoapa mobilă sau în colțul intern. Această nuanță emană rafinament și eleganță, motiv pentru care este foarte potrivită într-un machiaj ochi verzi.

machiaj de seara ochi verzi

Tehnici esențiale de make-up

Fie că lucrați în domeniul make-upului și vreți să vă aprofundați cunoștințele, fie că sunteți pasionate de acest domeniu și vă machiați frecvent, este foarte important să știți care sunt cele mai folosite tehnici pentru un machiaj ochi verzi. Aceștia trebuie scoși în evidență, iar machiajul trebuie să arate impecabil, să fie în tendințe și să vă reprezinte pe fiecare dintre voi:

  • Tehnica smokey-eyes – un machiaj ochi verzi care implică tehnica smokey-eyes este foarte potrivit pentru persoanele îndrăznețe, care nu se sfiesc să aibă o privire intensă și seducătoare indiferent de momentul zilei. De asemenea, nimic nu este mai potrivit pentru ochii verzi decât un machiaj smokey care să confere profunzime și volum privirii. Așadar, chiar dacă aveți un eveniment important la care trebuie să luați parte sau, pur și simplu, vă doriți să arătați impecabil într-o zi obișnuită de lucru, încercați un astfel de look.
  • Tehnica cut crease – este, de departe, cea mai rafinată și mai deosebită tehnică ce poate fi folosită pentru un machiaj ochi verzi. De regulă, această tehnică este folosită în machiaje de ocazie, pentru că este complexă, implică folosirea unei game variate de culori și texturi și este destul de greu de asortat într-o ținută mai simplă. Dacă alegeți să purtați un astfel de machiaj, asigurați-vă că ținuta, coafura și atitudinea sunt pe măsura așteptărilor.
  • Tehnica ombre – potrivită atât pentru ocazii mai speciale, cât și pentru zilele obișnuite de mers la serviciu, tehnica ombre este cea mai populară când vine vorba de un machiaj ochi verzi. Umbrele trebuie create în colțul extern al ochiului și, în general, în zonele în care vă doriți profunzime. În colțul intern se va crea lumină, astfel încât să se obțină un contrast frumos și un volum natural.

Sfaturi utile pentru realizarea unui machiaj ochi verzi

Dacă nu sunteți experte într-ale make-upului, acest articol vă va fi de mare folos, căci vă dezvăluie unele dintre cele mai importante sfaturi și trucuri pentru realizarea unui machiaj ochi verzi perfect:

  • Îngrijiți cu atenție întreaga față – atât suprafața tenului, cât și zona ochilor, care la unele persoane poate fi extrem de sensibilă, trebuie îngrijite corespunzător înainte și după aplicarea machiajului. Curățați și hidratați fața, iar la nevoie puteți exfolia zonele uscate. Aveți grijă să nu agresați pielea cu niciun fel de produs sau ustensilă de machiaj (pensule, farduri, bureței etc.).
  • Folosiți produse de bună calitate – dacă vă doriți un machiaj ochi verzi perfect, fără de cusur, este ideal să folosiți produse de calitate, cu toate că acestea ajung să coste destul de mult. Investiți într-un kit de make-up pe care să îl folosiți doar pentru uzul personal. De asemenea, nu ezitați să folosiți primer, o bază sau un spray de fixare, mai ales că acestea conferă rezistență și un finish foarte plăcut.
  • Folosiți numai ce vi se potrivește – se recomandă să folosiți atât produse, cât și nuanțe care vi se potrivesc. Testați cât mai mult și alegeți numai ceea ce vă reprezintă. Spre exemplu, dacă aveți ochii verzi, dar o personalitate mai timidă și retrasă, nuanțele de nude și cele pastelate s-ar putea să vă reprezinte cel mai bine. Dacă, din contră, aveți niște ochi verzi aprigi și o personalitate impunătoare, culorile tari vi se vor potrivi foarte bine.

Evidențiați trăsăturile naturale – un  machiaj ochi verzi este deosebit atunci când acesta scoate foarte bine în evidență culoarea ochilor și trăsăturile naturale ale feței. Dacă aveți ochii într-o formă care nu vă avantajează, aceasta poate fi corectată din machiaj, dar, cel mai bine este să vă urmați formele și contururile naturale…

Sculptați zonele care vă dezavantajează și realizați un look cât mai plăcut estetic, fără să vă abateți prea mult de la naturalețe, mai ales că un machiaj ochi verzi nu se va demoda niciodată!

machiaj pentru ochi verzi machiaj mireasa ochi verzi

machiaj de zi ochi verzi simplu

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..