Home Machiaj Machiaj de seară: sfaturi și trucuri pentru un machiaj cât mai aproape de perfecțiune

Machiaj de seară: sfaturi și trucuri pentru un machiaj cât mai aproape de perfecțiune

de Clair
Machiaj de seara

Machiaj de seară ce se adresează tuturor doamnelor și domnișoarelor care vor să arate impecabil atunci când participă la un eveniment deosebit sau celor care vor să pătrundă și mai mult în tainele machiajului.

Sfaturi și trucuri pentru realizarea unui machiaj cât mai aproape de perfecțiune, iar acest lucru nu se poate obține decât cu ajutorul unui tutorial pentru machiaj de seară.

Tutorial pentru machiaj de seară

Atunci când trebuie să luați parte la un eveniment important, precum o nuntă sau o petrecere aniversară, și vreți să arătați foarte bine, atât din punctul de vedere al ținutei pe care o purtați, cât și din punctul de vedere al machiajului și al coafurii, este bine să consultați un tutorial pentru machiaj de seară detaliat și foarte bine explicat.

machiaj de seara profesional

În acest fel vă asigurați că veți realiza un machiaj corect, curat și suficient de rezistent. Aceste lucruri sunt valabile atât în situațiile în care vă machiați pe voi, cât și în cazurile în care machiați o altă persoană. Iată care sunt aspectele pe care trebuie să le aveți în vedere:

  • Sănătatea întregii fețe – orice tutorial pentru machiaj de seară trebuie să aibă în vedere menținerea sănătății la nivelul feței. Spre exemplu, un ten acneic sau un ten care suferă anumite afecțiuni nu trebuie machiat, ci trebuie tratat medicamentos. De asemenea, dacă aveți anumite sensibilități și predispoziții la nivelul feței, este indicat să purtați un machiaj cât mai light, astfel încât sănătatea pielii să nu vă fie pusă în pericol.
  • Durata machiajului – dacă alegeți să vă lăsați ghidate de un tutorial pentru machiaj de seară mai complex, trebuie să știți că va trebui să alocați suficient de mult timp pentru realizarea acestuia. În general, pentru un machiaj complet, bine realizat, veți avea nevoie de aproximativ o oră. Acest interval de timp poate varia de la o persoană la alta, în funcție de preferințe și îndemânare. Chiar și așa, este indicat să nu realizați un machiaj de seară atunci când nu aveți suficient timp la dispoziție.
  • Produsele folosite – pentru a realiza un machiaj perfect, care să vă avantajeze trăsăturile naturale ale feței, este indicat să folosiți produsele potrivite. Acestea trebuie să fie de calitate, adecvate tipului de ten și nevoilor feței. Un tutorial pentru machiaj de seară trebuie să fie foarte explicit în ceea ce privește modul de folosire a produselor, dar și ordinea aplicării acestora.
  • Adecvarea – un aspect foarte important de care trebuie să se țină cont când vine vorba de un tutorial pentru machiaj de seară este adecvarea. Un machiaj va arăta perfect doar atunci când acesta va fi adecvat formei feței, fizionomiei per ansamblu, cromaticii persoanei în cauză, dar și ținutei sau evenimentului. Este nevoie de foarte multă atenție și de puțină îndemânare pentru realizarea și adecvarea unui machiaj de seară. De asemenea, un astfel de make-up impune o anumită atitudine, astfel încât să fie purtat corect.

Pași fundamentali pentru machiaj de seară

Un tutorial pentru machiaj de seară corect și complet implică respectarea mai multor pași. Cu toate că etapele fundamentale ale unui machiaj pot diferi de la o persoană la alta, în ceea ce privește make-upul de seară, există câțiva pași care nu trebuie omiși sub nicio formă. Iată ce aveți de făcut:

  • Pregătirea tenului – orice tutorial pentru machiaj de seară impune o rutină de curățare a feței înainte de aplicarea produselor de make-up. Eliminați orice fel de impuritate sau reziduu de pe suprafața tenului, din jurul ochilor, al nasului sau buzelor. Puteți folosi o dischetă din bumbac îmbibată în apă micelară, pentru a vă asigura că tenul este curățat în profunzime. După rutina de curățare, fața trebuie hidratată corespunzător, indiferent de tipul de ten. Aplicați în strat subțire o cremă hidratantă și masați până când aceasta va intra foarte bine în piele. Dacă vă doriți un machiaj rezistent este ideal să folosiți primer pentru față și pentru ochi. Primer-ul pentru față se alege în funcție de tipul de ten: pentru un ten gras este ideal să folosiți un primer matifiant, iar pentru un ten uscat veți avea nevoie de un primer care hidratează. Aplicați primer-ul în zona T, dar și pe pomeți sau în zonele în care machiajul ar putea să nu arate bine după un anumit număr de ore. Primer-ul pentru ochi se va aplica pe toată pleoapa mobilă, dar și pe cea fixă. Aveți grijă ca produsul să nu vă pătrundă în ochi.
  • Machiajul sprâncenelor și al ochilor – după pregătirea corespunzătoare a tenului, se poate trece la machiajul ochilor. În mod frecvent, make-up artiștii realizează mai întâi machiajul feței și apoi se axează pe zona ochilor. Un tutorial pentru machiaj de seară care garantează un finish perfect curat și corect impune inversarea acestor pași. Așadar, se vor contura sprâncenele cu un produs de tip gel, cu un creion sau cu un fard și o pensulă unghiulară. Este foarte important să alegeți nuanța care vi se potrivește, astfel încât să nu schimbați cu mult culoarea naturală a sprâncenelor. Umpleți golurile și trasați un contur subtil, care să nu distorsioneze forma naturală a sprâncenelor voastre. Un tutorial pentru machiaj de seară implică folosirea unei game diverse de farduri pentru ochi. Astfel, aplicați mai întâi o bază pentru pleoape (puteți folosi și corector sau anticearcăn). Aceasta va face ca fardurile aplicate să fie mai intense și să reziste mai mult timp. Folosiți pensule pentru blending, dar și pensule mici și dure, cu ajutorul cărora să dați formă ochiului. Conturați ochii, creați umbre cu nuanțele dorite, aplicați iluminator în colțul intern și în zona arcadei. Aveți grijă să amestecați bine culorile aplicate, astfel încât să nu rămână linii inestetice pe pleoape. Trasați o linie la baza genelor cu un tuș care poate fi lichid, de tip gel sau cariocă. Rimelați genele și aplicați gene false dacă vă doriți un efect mai dramatic.
  • Machiajul feței – un tutorial pentru machiaj de seară complex implică folosirea atât a produselor cremoase, cât și a celor prăfoase, pentru machiajul tenului. După ce produsele folosite în etapa de pregătire a tenului au intrat în piele, poate fi aplicat fondul de ten. Este indicat să folosiți o pensulă sau un burețel pentru a obține o acoperire mai mare. Conturați și sculptați fața (pomeții, nasul, fruntea, bărbia) și iluminați punctele cele mai înalte ale acesteia.
  • Machiajul buzelor – în general, un tutorial pentru machiaj de seară propune variante mai îndrăznețe când vine vorba de nuanțele folosite. Pentru a aplica nuanța potrivită de ruj, trebuie să vă raportați la nuanțele pe care le purtați pe pleoape. Buzele trebuie conturate și colorate astfel încât să iasă în evidență. Pentru un machiaj mai rezistent este ideal să aplicați un ruj lichid mat rezistent la transfer…

Pentru un tutorial pentru machiaj de seară complet, este suficient să aplicați un spray fixator, iar rezultatul obținut va fi cu adevărat impresionant.

machiaj de seara ochi caprui machiaj de seara ochi albastri machiaj de seara ochi verzi machiaj simplu de seara machiaj de seara smokey eyes machiaj natural de seara machiaj profesional de seara machiaj de seara pentru ochi

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..