Home Machiaj Machiaj ochi căprui: culori, forme și tehnici

Machiaj ochi căprui: culori, forme și tehnici

de Clair
Machiaj ochi caprui

Machiaj ochi căprui care poate fi făcut pentru zi, seară sau pentru nuntă. Idei de machiaj și tutorial pentru ochi căprui.

Culoarea ochilor este definitorie pentru orice fel de machiaj ați purta, așa că în funcție de aceasta se vor stabili nuanțele folosite, dar și unele tehnici. Când vine vorba de un machiaj ochi căprui, ochii trebuie scoși în evidență, privirea trebuie să capete profunzime, iar întreaga față trebuie să încadreze perfect forma ochilor. În acest articol veți afla tot ce trebuie să știți despre un tutorial pentru machiaj ochi căprui perfect.

machiaj seara ochi caprui

Ce culori folosim pentru un machiaj pentru ochi căprui?

De fiecare dată când vine vorba despre machiaj, este inevitabil să ne gândim la culorile pe care le putem folosi. Acestea se aleg în funcție de fizionomia și cromatica fiecărei persoane în parte. Acesta este motivul pentru care persoanelor cu ochi căprui li se potrivesc anumite nuanțe pe care este bine să le folosim atunci când realizăm un tutorial pentru machiaj ochi căprui:

  • Nude și maro – nuanțele mate de nude și maro deschis sunt foarte potrivite într-un tutorial pentru machiaj ochi căprui. Aceste nuanțe sunt adecvate nuanței ochilor, așa că se vor încadra perfect într-un machiaj mai soft, dar și într-unul mai glamorous, cu condiția de a aplica și glitter sau niște farduri sidefate.
  • Albastru – este o culoare rece, complementară, care se potrivește de minune cu ochii căprui. Fie că alegeți să aplicați un albastru marin, sobru, cu care să creați umbre, fie că aplicați un albastru deschis, jucăuș, machiajul vostru va arăta impecabil, iar ochii vor avea profunzime și o formă mai bine definită.
  • Roz pudrat – nuanțele pastelate, calde și neutre sunt foarte potrivite pentru un tutorial pentru machiaj ochi căprui. Acestea completează nuanța ochilor și o scot în evidență, iar cel mai important aspect este că se potrivesc pe tot felul de fizionomii și cu foarte multe outfit-uri.
  • Auriu și argintiu – deși pot părea a fi două culori-clișeu, auriul și argintiul merg de minune cu ochii căprui. Se recomandă ca aceste culori să fie aplicate pe centrul pleoapei mobile, tocmai pentru că sunt puternice și atrag atenția. Este bine de știut că auriul și argintiul se potrivesc mai bine în machiajele de seară, glamorous.

machiaj de zi ochi caprui

Forme și tehnici

Machiaj ochi căprui este unul relativ simplu, în sensul că se poate jongla cu ușurință cu formele și culorile folosite. În funcție de volumul ochilor, dar și de forma naturală a acestora se vor alege tehnicile de machiaj și efectele pe care doriți să le obțineți:

  • Forma alungită – în cazul în care vreți să urmați un tutorial pentru machiaj ochi căprui cu formă alungită, trebuie să știți că acesta se potrivește foarte bine persoanelor care au ochii foarte rotunzi sau celor cu pleoapa căzută. Alungirea se poate obține cu ajutorul fardurilor, cu condiția ca acestea să fie estompate spre exterior, dar și prin trasarea unei linii fine de eyeliner.
  • Forma rotundă – pentru persoanele care au o fizionomie mai robustă și vor să diminueze aspectul liniilor dure, forma rotundă este cea mai potrivită. Un tutorial pentru machiaj ochi căprui realizat corect depinde foarte mult de forma aleasă, așa că este ideal să vă cunoașteți bine trăsăturile și să încercați să le sculptați într-un mod cât mai natural.
  • Tehnica smokey eyes – deși persoanele cu ochii căprui ar putea crede că un make-up de tipul smokey eyes nu ar face altceva decât să le întunece chipul, trebuie precizat că un astfel de machiaj conferă foarte multă profunzime și mult volum. De asemenea, este bine de știut că un machiaj smokey eyes trebuie purtat cu multă atitudine și încredere.
  • Tehnica cut crease – un tutorial pentru machiaj ochi căprui în care este folosită tehnica cut crease poate părea destul de îndrăzneț, căci, dacă forma nu este cât mai aproape de perfecțiune, riscați să reduceți din volumul și profunzimea ochilor. Dacă este realizat cu atenție și iscusință, un astfel de machiaj va fi cu adevărat spectaculos.

machiaj seara ochi caprui

Pași esențiali pentru realizarea unui machiaj pentru ochi căprui

Dacă v-ați decis asupra culorilor pe care le veți aplica, dar și asupra formei și tehnicilor pe care le veți folosi, puteți trece la realizarea unui tutorial pentru machiaj ochi căprui. Iată care sunt pașii pe care va trebui să îi urmați, astfel încât să obțineți un rezultat impresionant:

  • Pentru un machiaj cât mai curat și mai rezistent, zona ochilor trebuie pregătită în prealabil.
    Puteți începe prin aplicarea unei creme de ochi care să hidrateze și să protejeze această zonă sensibilă.
  • După ce crema a intrat bine în piele, se va aplica un primer matifiant, în cazul în care aveți un ten predispus secrețiilor de sebum, dar și o bază pentru pleoape poate fi de mare ajutor. Dacă simțiți nevoia, primer-ul sau baza pot fi fixate cu o pudră translucidă sau matifiantă.
  • Aplicarea fardurilor se face cu pensule mici sau medii, dure și moi, rigide și stufoase (pentru estomparea liniilor dure). Creați din fard și pensule forma dorită.
  • Iluminați zona arcadei, sub sprânceană, dar și colțul intern. Colțul extern trebuie să fie cea mai întunecată parte a machiajului, astfel încât privirea să capete profunzime.
  • Dacă doriți, puteți trasa o linie de tuș care să alungească forma ochiului.
  • Rimelați genele sau aplicați gene false, după preferință, iar impresionantul tutorial pentru machiaj ochi căprui va fi gata.

machiaj de seara ochi caprui pas cu pas

Completarea unui tutorial pentru machiaj ochi căprui

Când vine vorba de machiaj, nu trebuie să fie scoasă în evidență doar o anumită parte a feței, ci aceasta trebuie să fie frumos armonizată. Atunci când vă doriți ca un tutorial pentru machiaj ochi căprui să fie complet, este bine să aveți în vedere următoarele aspecte:

  • Machiajul tenului – un ten uniform, sculptat și frumos conturat va completa perfect machiajul ochilor. Acordați atenție acestui aspect, astfel încât să obțineți un look curat și armonios. Asigurați-vă că machiajul feței se potrivește cu cel al ochilor (folosiți nuanțe și texturi similare).

Machiajul buzelor – în cele din urmă, buzele, care au un rol foarte important într-un tutorial pentru machiaj ochi căprui, trebuie hidratate intens, apoi colorate într-o nuanță potrivită. Este important ca nuanța aplicată pe buze să fie în armonie cu nuanțele aplicate pe pleoape…

Machiaj de seară ochi căprui pas cu pas

machiaj de seara ochi caprui

machiaj profesional ochi caprui

machiaj mireasa ochi caprui

machiaj nunta ochi caprui

machiaj smokey eyes ochi caprui

machiaj pentru ochi caprui

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..