Home Machiaj Ce trebuie să conțină trusa de machiaj de acasă

Ce trebuie să conțină trusa de machiaj de acasă

de Clair
trusa de machiaj

Trusa de machiaj a oricărei femei trebuie să cuprindă câteva elemente esențiale, fără de care un machiaj nu poate fi realizat. Așadar, încearcă să îți construiești o trusa de machiaj cât mai complexă și completă, care să te ajute în realizarea oricărui tip de machiaj îți dorești. Află din următorul articol ce trebuie să conțină trusa de machiaj!

 • Primer

Primer

După ce ți-ai curățat tenul, este necesar să aplici o bază înainte de a trece direct la fond de ten. Primer-ul trebuie să se afle neapărat în trusa de machiaj, dacă îți dorești ca tenul tău să aibă un aspect fresh și neted. De asemenea, primer-ul va ajuta ca fondul de ten să reziste mai mult pe ten. Așadar, achiziționează pentru trusa de machiaj un primer cu o consistență sub formă de gel, de culoare transparentă, care să îți matifieze tenul și să îți acopere porii dilatați. Asigură-te că aplici primer-ul și pe suprafața pleoapelor – acest lucru va face ca fardurile să reziste mai mult și să aibă o culoare mai vibrantă.

 • Fond de ten

Fond de ten

Alege pentru trusa de machiaj un fond de ten potrivit nuanței tale de ten. De asemenea, asigură-te că fondul de ten pe care îl deții în trusa de machiaj este potrivit nevoilor tenului tău. Află, mai întâi de toate, ce tip de ten ai (normal, gras, mixt sau uscat), iar ulterior, având această informație, poți face achiziția potrivită pentru tine. Un astfel de produs în trusa de machiaj te va salva din multe momente „critice” și te va ajuta să obții mult mai ușor look-ul dorit.

 • Pensulă pentru fond de ten

Pensula pentru fond de ten

Dacă folosești un fond de ten cremă sau cu o consistență lichidă, o pensulă special destinată fondului de ten este ceea ce ai nevoie pentru a-ți completa trusa de machiaj. Această pensulă are un capăt plat, care este ideal pentru a face ca fondul de ten să intre în piele. De asemenea, un astfel de produs în trusa de machiaj te va ajuta să eviți acele linii inestetice pe care aplicarea cu degetele ți le-ar putea lăsa. Mai mult decât atât, dacă decizi să optezi pentru o pensulă în aplicarea fondului de ten, vei putea să îți alegi cantitatea de fond de ten pe care vrei să o aplici.

 • Pudră

Pudra pentru machiaj

Dacă ai un ten mixt sau gras, înțelegi nevoia de a deține o pudră în trusa de machiaj. Acest produs te ajută să îți ții sub control excesul de sebum ce se acumulează pe ten de-a lungul zilei. De asemenea, poți folosi pudra și pe pleoape pe post de bază pentru fardurile pe care urmează să le aplici. Pudra trebuie să fie nelipsită din trusa de machiaj pe care o deții.

 • Blush sau bronzer

makeup-bronzer

Alege un blush sau un bronzer pentru trusa de machiaj pe care o deții. Acestea te vor ajuta să îți conturezi chipul într-un mod armonios și îți vor scoate în evidență cele mai frumoase trăsături. Pomeții tăi vor fi puși în evidență, iar tenul tău va radia.

 • Pensulă pentru pudră

Pensula pentru pudra

O pensulă cu un cap lung și pufos, ușor rotunjit, te va ajuta să distribui pe față cantitatea ideală de pudră. De aceea, reprezintă un „must-have” pentru trusa de machiaj pe care o deții. O astfel de pensulă poate prelua atât pudre pulbere, cât și pudre presate. De asemenea, este extrem de adaptabilă. Pe lângă clasica pudră aplicată pe ten, mai poți aplica blush, bronzer, iluminator, pudre mate și multe altele. Asigură-te că alegi o pensulă de calitate.

 • Paletă de culori

Paleta de culori pentru machiaj

Pentru machiajul ochilor, este absolut necesar să deții o paletă de culori în trusa de machiaj pe care o ai. În cazul în care nu vrei să deții sute de palete și să le cari de fiecare data după tine, sfatul nostru este să optezi pentru o paletă adaptabilă. O astfel de paletă trebuie să conțină atât nuanțe calde, cât și reci. De asemenea, pe lângă culorile mate pe care le folosești pentru machiajul de zi, este ideal să conțină și câteva nuanțe sidefate, pe care să le poți integra într-un machiaj de seară.

 • Pensulă pentru blending

Pensula pentru blending

În cazul în care aplici mai mult de o singură culoare pe pleoapa ta, trebuie neapărat să acorzi o atenție sporită blending-ului. Practic, acesta este cheia unui machiaj reușit. În acest sens, vei avea nevoie de o pensulă în trusa de machiaj care să te ajute. Trebuie să cauți o pensulă cu perișori fini, plați, iar în ansamblu să prezinte un cap rotund și pufos. Această pensulă de blending te va ajuta să combini culorile într-un mod armonios, iar look-ul pe care îl vei obține va stârni admirația celor din jur.

 • Pensulă pentru aplicarea fardului

Pensula pentru aplicarea fardului

O astfel de pensulă este ideală pentru aplicarea fardului pe toată suprafața pleoapei mobile. Cu ajutorul său, vei accentua culoarea dorită. De asemenea, în cazul în care dorești să aplici un fard sidefat sau cu sclipici, se recomandă să o umezești înainte, astfel încât culoarea să vibreze și mai tare și să reziste mai mult pe pleoapă.

 • Eyeliner negru mat

Eyeliner negru mat

Acest tip de tuș este unul clasic, ce ar trebui să existe în trusa de machiaj a oricărei femei. Efectul pe care îl creează asupra privirii este uimitor și, de aceea, multe dintre noi nu ne mai putem despărți de el. Asigură-te că ai în trusa de machiaj un tuș de un negru intens, mat.

 • Fard sau creion de sprâncene

Conturarea sprâncenelor poate fi mai importantă chiar și decât conturarea ochilor. Nu trebuie să mai insistăm pe rolul pe care îl au sprâncenele în construirea expresivității feței noastre pentru că suntem convinși că deja știi acest lucru. Optează pentru un fard/creion de sprâncene care să se potrivească nuanței părului tău – nici prea deschis, nici prea închis. Asigură-te că ai la îndemână o pensulă specială pentru aplicarea fardului, care vine împreună cu o mică perie ce te ajută să dispersezi uniform fardul pe sprâncene.

 • Ruj

Dacă nu vrei să deții o întreagă colecție de nuanțe de rujuri, atunci rezumă-te la două: unul într-o culoare nud, neutră și unul de culoare roșie cu subton albastru. Aceste două rujuri sunt extrem de adaptabile și pot fi utilizate atât ziua, cât și seara, în cadrul unui eveniment special.

 • Mascara

Mascara

Mascara este elementul final din trusa de machiaj care dă privirii tale expresivitate și profunzime. Asigură-te că ai în trusă o mascara neagră, intensă. De asemenea, este important ca mascara să fie waterproof (rezistentă la apă). Chiar dacă nu ai în plan să mergi la piscină curând, este de preferat ca mascara să reziste la putere maximă indiferent de circumstanțele în care te afli…

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..