Home Machiaj Machiaj de zi: tendințe și etape de realizare

Machiaj de zi: tendințe și etape de realizare

de Clair
Machiaj de zi

Machiaj de zi simplu și elegant pentru ochi verzi, albaștri și căprui. Idei pentru machiaj de zi de la cei mai buni make-up artiști.

Există femei care se machiază zilnic și femei care își aplică produse de make-up doar ocazional. Acest articol vine în ajutorul celor care au nevoie de idei pentru machiaj de zi, astfel încât să poată aplica un make-up zilnic destul de variat, dar și celor care își doresc să poarte un machiaj subtil, care să accentueze trăsăturile naturale ale feței.

Idei pentru machiaj de zi – sfaturi și trucuri

După cum lasă să se înțeleagă și denumirea, un machiaj de zi se caracterizează prin simplitate și rezistență. Un astfel de make-up trebuie conceput astfel încât să arate foarte bine, destul de natural, și să se potrivească cu trăsăturile naturale ale feței.

Machiaj de zi natural

De asemenea, cele mai multe idei pentru un machiaj de zi pun mare preț pe rezistența make-upului, mai ales că acesta ajunge să fie purtat chiar și 8-12 ore, în funcție de activitățile cotidiene ale fiecărei persoane. Iată ce trebuie să aveți în vedere atunci când vreți să realizați un machiaj de zi:

  • Rutina de îngrijire a feței – dacă nu aveți prea multe idei pentru un machiaj de zi, este foarte important să vă concentrați pe îngrijirea feței și menținerea sănătății pielii la acest nivel. Înainte de aplicarea machiajului, fața trebuie foarte bine curățată, astfel încât pielea să fie elastică și fără impurități. De asemenea, este indicat să folosiți o cremă hidratantă de bună calitate, al cărei efect să se mențină pe parcursul întregii zile. În cazul în care aveți un ten acneic sau afectat de diverse probleme dermatologice, este indicat să aplicați tratamentul prescris de medic.
  • Produsele de make-up – atunci când nu aveți prea multe idei pentru machiaj de zi, produsele folosite pot fi definitorii pentru rezultatul final. Pentru a obține un look natural, dar rezistent, va trebui să folosiți produse de calitate care să se potrivească tipului vostru de ten și nuanțelor voastre naturale.
  • Cromatica – este un aspect fundamental când vine vorba de idei pentru machiaj de zi. Culorile folosite pentru realizarea unui make-up cât mai natural, potrivit pentru activitățile de peste zi, sunt cele neutre, care scot în evidență trăsăturile naturale ale feței. Nuanțele de nude, roșcat, maro, bleumarin sau roz pudrat sunt ideale pentru astfel de machiaje. De asemenea, este indicat să folosiți cu precădere nuanțe cu aspect mat, iar pe cele cu aspect lucios să le aplicați doar în zonele în care aveți nevoie de lumină.

machiaj de zi pas cu pas

Tendințe și etape de realizare pentru machiaj de zi

Fie că sunteți adeptele machiajului purtat zilnic, fie că vă place să vă machiați doar ocazional, trebuie să fiți la curent cu cele mai recente tendințe în materie de make-up cât mai natural. De regulă, un astfel de look este ideal pentru a fi purtat în zilele obișnuite, în care aveți aceeași rutină, urmând ca în zilele în care participați la anumite evenimente să purtați un machiaj mai complex și mai evident. Așadar, dacă rămâneți în pană de idei pentru machiaj de zi, iată ce trebuie să aveți în vedere:

  • Pregătirea tenului și baza de machiaj – un machiaj de zi rezistent și curat poate fi obținut numai prin pregătirea corectă a întregii fețe. Este foarte important ca tenul să fie curățat în profunzime și hidratat. De asemenea, cele mai populare idei pentru machiaj de zi implică aplicarea unui primer potrivit atât pe ten, cât și pe pleoape sau chiar pe buze.

!Pont: Dacă vreți ca tenul vostru să arate impecabil atât înainte, cât și după aplicarea machiajului, începeți rutina de curățare încă de seara. Astfel, exfoliați tenul, aplicați o mască purificatoare și un serum hidratant. Lăsați ca acesta să acționeze peste noapte, iar dimineața veți avea un ten perfect curat și foarte luminos.

  • Aplicarea produselor de machiaj – de fiecare dată când rămâneți fără idei pentru machiaj de zi aveți tendința de a folosi aceleași produse și ustensile. Puteți varia din când în când, astfel încât să mai diversificați make-upul. Aplicați farduri asemănătoare ca textură și nuanță, dar în tonuri diferite. Spre exemplu, dacă astăzi alegeți să purtați un machiaj simplu, în nuanțe de roz pudrat și maro, mâine puteți încerca un machiaj mai sobru, folosind tonuri de albastru sau maro roșcat. Aveți grijă ca nuanțele aplicate pe pleoape să se potrivească foarte bine cu nuanța ochilor. Dacă v-ați hotărât asupra formei și culorilor, în ceea ce privește machiajul ochilor este ideal să acordați o atenție sporită sprâncenelor și genelor. Acestea nu trebuie să fie extrem de accentuate, având în vedere că este vorba despre idei pentru machiaj de zi.

!Pont: Nu folosiți niciodată gene false atunci când realiați un machiaj de zi. Deși acestea conferă volum și o profunzime aparte privirii, make-upul va fi unul încărcat și poate arăta neplăcut.

Cele mai inspirate idei pentru machiaj de zi implică folosirea unui fond de ten cu o acoperire mică spre medie. Un fond de ten cu acoperire mare va lăsa impresia unui ten foarte încărcat, lucru care nu se potrivește deloc cu principiile machiajului natural. De asemenea, fața trebuie conturată subtil, astfel că este suficient să aplicați o pudră bronzantă și un blush discret.

În ceea ce privește aplicarea iluminatorului, acesta poate fi omis, mai ales dacă aveți un ten cu tendințe de îngrășare care oricum va căpăta un luciu natural pe parcursul zilei. Totuși, iluminatorul poate fi aplicat discret pe vârful pomeților pentru obținerea unui look mai glowy.

  • Machiajul buzelor – când vine vorba de un machiaj de zi, buzele capătă o importanță majoră. Acestea nu trebuie să fie evidențiate în exces, dar nici neglijate. Spre deosebire de machiajele de seară, unde rujul mat este cea mai bună opțiune, într-un machiaj de zi rujurile cremoase, cu aspect lucios, gloss-urile sau chiar un balsam hidratant sunt ideale…

Când nu aveți idei pentru machiaj de zi, nu trebuie decât să vă înarmați cu puțină creativitate. Machiați-vă lejer și nu insistați pe zonele care nu vă plac sau cu care nu că simțiți confortabil. De asemenea, cele mai inspirate idei pentru machiaj de zi sunt acelea conform cărora produsele de make-up au rolul de a evidenția frumusețea naturală a feței.

machiaj de zi ochi caprui

machiaj de zi ochi albastri

machiaj de zi ochi verzi

Machiaj de zi pas cu pas

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..